вторник, 31 май 2016 г.

10 ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА СВЕТА!

10 ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ МЕСТА НА СВЕТА!10. Улуру, Австралия
Планината Улуру се намира в центъра на континента Австралия и е известна като „ Пъпа на света“ или „Червената планина“. Тя е може би най-голямата формация на пясъчни скали в света и едно от най-красивите места на планетата.

9. Амазонка, Южна АмерикаАмазонка е втората по дължина и най-пълноводната река в света. Величието на тази река и тропическият пейзаж, който се образува около нея, я прави неповторима гледка за очите.

8. Тибет, АзияТибет е известна със своите красиви храмове, обширни полета, заобиколени от живописни хълмове. Страната е смятана за една от най-красивите на света, затова сме я поставили на 8-мо място в нашата класация.

7. Национален парк Серенгети, Танзания, АфрикаСеренгети е един от най-големите и най-красивите национални паркове в Африка. На местния език Серенгети означава „безкрайна страна“, но ние бихме добавили и „красива“. Паркът е включен в списъка на ЮНЕСКО за национално и световно наследство.

6. Мачу Пикчу, Южна АмерикаМачу Пикчу е една от най-големите следи, които инките са оставили на света. Комплексът се намира в живописната страна Перу и е разположен на 2.7км височина. Наричан още „Изгубеният град на инките“ Мачу Пикчу е едно от новите седем чудеса на света.

5. Тоскана, ИталияКогато си представим развитите селски райони и живописна Италия, веднага се сещаме за областта Тоскана. Пейзажите на Тоскана са неповторими с красивите си зелени хълмове и обширните поля, които се сливат помежду си със тополи, старинни къщи и слънчеви лъчи.

4. Делтата на р. Дунав, ЕвропаРека Дунав е втората по големина река в Европа и преминава през четири европейски столици, 10 страни и накрая живописно се влива в Черно море, образувайки една от най-красивите делти на света. По-голямата част от делтата се намира на територията на Румъния и е дом на над 1200 вида растения, 300 вида птици и над 45 вида риби. Уникалната природа прави Делтата на Дунав едно наистина забележително място.

3. Средиземноморското крайбрежие, ЕвропаДали ще се сетим за Гърция, Хърватска, Италия, Франция или Испания няма значение, защото крайбрежието на Средиземно море със сигурност е едно от най-красивите места на света. Боядисани в бяло къщи, екзотични растения, кристално чисти води и златните плажове са една малка част от красотите на тези места.

2. Река Яндзъ, КитайЕдни от най-екзотичните и диви места на света, които могат да се достигнат само с лодка, се намират по река Яндзъ, в Китай. Реката се намира в източната Част на Азия и е третата по големина в света. Яндзъ пресича многобройни, спиращи дъха пейзажи, което я прави едно от най-красивите места на земята.

1 Малдивите, Индийския ОкеанПървенецът в нашата класация е топ дестинацията Малдивите, намиращи се в Индийския океан. С красивите си плажове и кристално чисти води, Малдивите са истински рай на земята. - See more at: http://www.vesitravel.com/blog-more/10-ot-nai-krasivite-mesta-na-sash.W0reFWwM.dpufveta/#sth

Няма коментари:

Публикуване на коментар